Meld je aan voor de nieuwsbriefAanmelden
Het verhaal van Suzanne, SEH-verpleegkundige bij het OLVG | ExpertCollege

Categorie: Ziekenhuizen

Het verhaal van Suzanne, SEH-verpleegkundige bij het OLVG

Uit de inzendingen van de winactie van december kwam naar voren dat onze nieuwsbriefabonnees meer willen lezen over geslaagde studenten die nu werkzaam zijn in de praktijk. Hoe gaat het nu met ze? En hoe hebben zij de opleiding van het ExpertCollege-Nightingale Instituut ervaren?
Benieuwd? Lees dan verder.

 

Even voorstellen

Wij spraken met Suzanne Theunissen, 32 jaar en onlangs haar opleiding afgerond. Via haar werk als student spoedeisendehulp (SEH)-verpleegkundige bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) begon ze in 2019 met de opleiding tot SEH-verpleegkundige bij ons opleidingsinstituut, het ExpertCollege-Nightingale Instituut (ENI). Nu is Suzanne fulltime werkzaam in deze functie bij het OLVG.

Het werk op de spoedeisende hulp

Een SEH-verpleegkundige is verantwoordelijk voor de opvang, beoordeling en verzorging van de patiënten die binnenkomen op de spoedeisende hulp. Aan de hand van de triage worden patiënten fysiek of via de telefoon beoordeeld op de ernst van hun klachten. Door naar hen te luisteren wordt bepaald welke zorg op dat moment nodig is. Voor de behandeling van patiënten zijn verschillende behandelkamers: klein trauma, urgent trauma en shock. Patiënten met coronaverschijnselen worden in verband met het hoge besmettingsrisico in aparte behandelkamers opgevangen.

Suzanne: “Het enerverende aan mijn werk is dat ik breed ingezet kan worden op de spoedeisende hulp. Ik word op verschillende plekken ingeroosterd en help de patiënten van die dag en plek zo goed mogelijk. Geen dag is hetzelfde. Ook krijg ik veel verantwoordelijkheid en zijn mijn collega’s fijn om mee te samen te werken. Dit allen maakt dat ik heb het erg naar mijn zin heb bij het OLVG.”

De VVO-SEH van ENI

Aan de hand van e-learningmodulen van ExpertCollege bereiden de studenten een lesdag voor. Hierdoor kan tijdens de les meer aandacht worden besteed aan de praktijk én kan dieper worden ingegaan op de stof. Elke week wordt een ander ziektebeeld of een andere klacht behandeld. Zo komen alle mogelijke casussen aan bod. De ABCDE-methode, de basis voor iedere SEH-verpleegkundige, wordt regelmatig herhaald.

Suzanne: “Door de juiste vragen te stellen kan ik goed beoordelen hoe urgent klachten zijn en kan ik vaststellen wat voor hulp patiënten nodig hebben. Vanwege de praktijkgerichte lessen en de perfect aansluitende e-learningmodulen raad ik de VVO-SEH van ENI bij iedereen aan!”

ExpertCollege

Meer informatie over de VVO-SEH? Of wil jij ook graag jouw verhaal als spoedeisendehulpverpleegkundige delen? Neem contact met ons op via info@expertcollege.com of bel ons via 020 545 33 80.

Meer blogartikelen

Avatar

Aliesje Horsman

Senior accountmanager

Als senior accountmanager bij ExpertCollege ben ik verantwoordelijk voor het adviseren over de beste leeroplossingen voor zorgpersoneel.

Laat je gegevens achter, dan ik neem contact met je op.

Related Posts

No Topics Found