Meld je aan voor de nieuwsbriefAanmelden

Geaccrediteerde bij- en nascholing voor ziekenhuizen

ExpertCollege biedt een breed opleidingsaanbod aan voor artsen, verpleegkundigen en medisch ondersteunend personeel. Ons materiaal is geschikt voor elk niveau dankzij de adaptieve en vraaggestuurde methode. De opgaven in de e-learning worden automatisch geselecteerd door het systeem op basis van het kennisniveau van de medewerker, waardoor het een uitdagende en motiverende manier van leren blijft, voor iedereen. Ondersteund met heldere skilltrainers, filmpjes en animaties, biedt deze methode alle handreikingen voor een optimale leerervaring en een perfecte voorbereiding op de dagelijkse praktijk.

Ons opleidingsaanbod

ExpertCollege biedt verschillende leeroplossingen voor ziekenhuizen. Zo kunt u kiezen uit een abonnement op onze Fundamentals bibliotheek, een abonnement op de Unlimited bibliotheek of inzet van losse modulen. U bepaalt via uw LMS of via het ExpertCollege platform hoe u de bijscholing voor uw medewerkers inricht.

Fundamentals e-learningbibliotheek Unlimited e-learningbibliotheek Losse modulen
€12.500 per jaar inclusief jaarlijks €10.000 tegoed voor themaspecifieke en specialistische e-learning Vanaf €50,- per medewerker per jaar Instellingsprijs
Toegang tot ruim 120 e-learningmodulen Toegang tot ons volledige e-learningaanbod voor ziekenhuizen Offerte op maat!
Onbeperkt gebruik Onbeperkt gebruik
Geaccrediteerde e-learning Geaccrediteerde e-learning Geaccrediteerde e-learning
Werkt met alle LMS software Werkt met alle LMS software Werkt met alle LMS software
Onderhoudsvrij Onderhoudsvrij Onderhoudsvrij
Voordelig uitbreidbaar met extra e-learningpakketten

Geaccrediteerde e-learningmodulen

Alle e-learningmodulen uit de Fundamentals bibliotheek zijn geaccrediteerd bij de V&VN. Daarnaast zijn veel modulen bij de relevante beroepsverenigingen aangemeld, waaronder KNMG-GAIA, de Nederlandse Associatie voor Physician Assistants (NAPA), de Nederlandse Vereniging voor Hart en Vaat Verpleegkundigen (NVHVV) en de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Een volledig en actueel overzicht van de accreditatiepunten vindt u op de productpagina (navigeer eerst naar de gewenste e-learningmodule). Registratie van accreditatie gebeurt via PE-Online. U hoeft enkel eenmalig uw registratienummer in te vullen. Ook hier heeft u dus verder geen omkijken naar.

Specialistische e-learning

Naast ons brede opleidingsaanbod dat aansluit op de dagelijkse praktijk, bieden wij hoogwaardige e-learningmodulen aan voor diverse specialismen. Denk bijvoorbeeld aan modulen over elektrocardiografie, ABCDE, reanimatie, sedatie en cardiotocografie.

Integratie in uw Learning Management Systeem (LMS)

Door middel van de industriestandaarden SCORM en LTI kunnen onze modulen moeiteloos worden geïntegreerd binnen uw bestaande omgeving. Wij hebben koppelingen gerealiseerd met alle bekende leeromgevingen van zowel nationale als internationale aanbieders. Een groot voordeel van onze e-learningmodulen is dat alle inhoud bij ons in de cloud draait. Eventuele inhoudelijke wijzigingen kunnen wij dus doorvoeren zonder dat u daar iets voor hoeft te doen. Zo ervaart u dus wel de lusten, maar niet de lasten van het gebruik van een LMS!

Skilltrainers, 3D-anatomiemodel, filmpjes en animaties

We weten als geen ander hoe prettig visualisatie kan zijn bij het leren. Daarom zitten onze e-learningmodulen boordevol illustraties en animaties. De modulen voorbehouden en risicovolle handelingen bevatten videomateriaal en skilltrainers. Het videomateriaal toont de handelingen op een eenvoudige en heldere manier. In de skilltrainers wordt het videomateriaal aangevuld met interactieve oefeningen. Met deze oefeningen worden stap voor stap de relevante leermomenten doorlopen, waardoor de medewerker na succesvolle afronding de stappen binnen een handeling beter begrijpt en beheerst. Onze e-learningmodulen anatomie & fysiologie zijn verrijkt met een interactief 3D-anatomiemodel, waarmee per orgaanstelsel het lichaam kan worden bekeken. Anders dan bij statische illustraties, kunt u zelf met dit model aan de slag. Benieuwd wat er achter het hart zit? Klik het hart weg en de vaten worden zichtbaar. Ook omvat de module een zoekfunctie, waarmee zelfs de kleinste haarvaten opgezocht kunnen worden. Het model bevat nog veel meer handige functies; zo kunt u bijvoorbeeld tot in detail alle afzonderlijke onderdelen van het lichaam zichtbaar maken en kunt u verschillende doorsnedes van het lichaam bekijken. Zelf een keer uitproberen? Neem dan [contact] met ons op.

 

Aliesje over haar werk voor ziekenhuizen

In onderstaande video legt Aliesje Horsman (senior accountmanager) uit waarom zij het zo leuk vindt om te werken voor de ziekenhuizen.

Contact

Heeft u vragen, speciale wensen of ontvangt u graag meer informatie? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik wil graag teruggemaild wordenIk wil graag teruggebeld wordenIk ontvang graag een brochureIk wil graag een afspraak maken voor een vrijblijvende demonstratie

Wat zeggen uw collega’s?

 • Jildert van YperenKerndocent / Regie opleiding Intensive Care Verpleegkunde, Adviseur ICT en onderwijsUMCG

  Een oud-medestudent van mijn docentenopleiding attendeerde mij op het bestaan van ExpertCollege en gaf aan hoe zij dit binnen haar opleiding inzette. Zo is het balletje gaan rollen en inmiddels gebruiken we verschillende modulen, zoals ECG, Medisch Rekenen en Shock en Hemodynamiek. Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of we andere modules voor andere opleidingen en/of bij- en nascholingen in kunnen zetten.

  Het adaptieve systeem spreekt mij erg aan. Je krijgt een vraag en afhankelijk of je deze goed of fout hebt, gaat hij sneller door de stof, of staat hier langer bij stil. Het programma past zich dus aan het niveau van de student aan. Wat voor hen erg prettig is, is dat de e-learning plaats- en tijdonafhankelijk is en ze in hun eigen tempo kunnen werken. Verder vind ik dat de animaties in de cursussen echt een toegevoegde waarde hebben. Zij maken verschillende processen voor de student visueel en inzichtelijk.

  Doordat studenten de modulen digitaal doorlopen, krijg ik als docent een inkijkje in hun voorbereiding. Zo weet ik welke onderwerpen veel tijd kosten, waar de meeste fouten zijn gemaakt, etc. Deze gegevens gebruik ik om de lestijd zo effectief en efficiënt mogelijk te gebruiken.

 • Annelies GeerkensOpleider ICCatharina ziekenhuis

  Na een bezoek van jullie waarin uitleg werd gegeven over de modulen, gingen we overstag. De wijze waarop de module opgebouwd is, de vragen met visuele hulpmiddelen en de feedback bevorderen het leerrendement. Daarbij laten de filmpjes heel helder zien hoe zaken in het lichaam gebeuren.

  We gebruiken Respiratie, Shock en Hemodynamiek, Sedatie en Anxiolyse buiten de OK en verder krijgen onze studenten voor 3 jaar toegang tot Klinische Elektrocardiografie.

  Niet alleen ik, maar ook mijn collega’s van andere afdelingen zijn enthousiast. De modulen van ExpertCollege worden nu bijvoorbeeld ook gebruikt op de CCU en O&O. Ook heb ik collega’s van andere ziekenhuizen jullie producten laten zien. Wat ik een prettige methode vind, is dat zij van jullie een proeflicentie kunnen krijgen, om te kijken of een bepaalde cursus daadwerkelijk aansluit bij hun wensen of behoeften.

 • Ton BokAfdelingshoofd SEHAlbert Schweitzer Ziekenhuis

  Tegen iedereen die nog twijfelt om e-learning van ExpertCollege aan te schaffen, wil ik zeggen: Doen! Het is echt een meerwaarde! De modulen zijn zowel toetsend als educatief. Het werkt zeer positief en stimulerend; je kunt bijvoorbeeld geen onvoldoende halen en de groene balkjes laten zien hoe goed je een bepaald onderwerp al beheerst.

  In het Albert Schweitzer gebruiken wij verschillende modulen, zoals de vitaal bedreigde patiënt, zuurbase-evenwicht en bloedgasanalyse en e-learning over ECG. Deze cardio-modulen leren je goed hoe je een ECG moet lezen en interpreteren. Door de vele simulaties en animaties is de stof waarheidsgetrouw. Ik zou graag willen zien dat ook artsen deze e-learning verplicht moeten doorlopen.

 • Maike de BlockTeamleider Opleiden & Ontwikkelen, Projectleider Kwaliteitsimpuls 2014 - 2017Antonius Zorggroep

  Wat de e-learning van ExpertCollege zo effectief maakt, is dat de inhoud goed is afgestemd op de actuele praktijk. Daarom zorgt de geïntegreerde en adaptieve wijze van toetsen voor een groot leereffect. Je wordt min of meer gedwongen om je de stof eigen te maken en als jouw kennis nog actueel is, dan loop je gemakkelijk door de module; dat voelt dan als een soort beloning. Wat we ook erg prettig vinden, is dat de koppeling tussen ons digitale leerplein van Moodle en de plaatsing van de SCORM-pakketten vanuit ExpertCollege ontzettend soepel verloopt: de updates en upgrades worden doorgevoerd, zonder dat we daar hinder aan ondervinden.

 • Chantal KoopmanTeamleider Hart-Long centrumNoordwest Ziekenhuisgroep

  De modulen van ExpertCollege sluiten goed aan bij het kennis- en denkniveau van de gebruiker. Het is prettig dat de cursist geen lappen tekst hoeft te lezen, maar leert vanuit de vragen die gesteld worden. De lay-out is duidelijk, het ziet er verzorgd uit en het is een gebruiksvriendelijk systeem. Ik zou mijn collega’sIk zou mijn collega’s – ook buiten ons eigen ziekenhuis – willen aanraden willen aanraden om de e-learning te gaan gebruiken: het levert veel rendement op en het is een leuke manier om te leren!

  Ik ben blij dat we ongeveer vier jaar geleden in contact zijn gekomen met ExpertCollege. Via Marlies Bakker van de Amstel Academie hebben wij de adaptieve e-learning leren kennen en inmiddels hebben we onze fusiepartner Gemini enthousiast gemaakt. Daarnaast hebben we binnen het NWZ onze doelgroep uitgebreid en besloten om door te gaan met de modulen van ExpertCollege.

 • AnoniemAnesthesiemedewerker en opleiderUMC Utrecht

  Het is ideaal dat studenten zelf kunnen indelen wanneer ze de e-learningmodulen doorlopen. Wat ook erg prettig is, is dat het systeem zich aanpast aan de leerstijl van de student. Nog mooier wordt het als bepaalde onderdelen binnen de ECG-module afzonderlijk kunnen worden gemaakt; de volledige e-learning gaat erg diep voor het niveau dat onze studenten moeten hebben. Naast e-Xpert ECG, maken onze studenten ook e-Xpert Zuur-base en Bloedgasanalyse en e-Xpert Shock en Hemodynamiek.

<>

Meld je aan voor de nieuwsbrief