Meld je aan voor de nieuwsbriefAanmelden

Videocasuïstieken Klinisch Redeneren voor de acute zorg

In de afgelopen jaren hebben we meer dan 100 videocasussen Klinisch Redeneren ontwikkeld, waaronder Psychosociaal Redeneren. Het trainingsmateriaal is speciaal gemaakt door en voor zorgprofessionals uit de acute zorg: de spoedeisende hulp (SEH), intensive care (IC) en acute opname afdeling (AOA). We gaan in op diverse intoxicaties en de opvang van pulmonale-, cardiale-, neurologische-, zwangere- én traumapatiënten.

Videocasuistieken praktijkgestuurd Klinisch Redeneren

In de videocasussen wordt het klinisch redeneren in de praktijk benadrukt. Acteurs spelen klinische spoedsituaties na, waar professionele zorgverleners zonder script naar handelen. De videocasussen worden ondersteund met ‘skilltrainers’. Een skilltrainer is een onderbreking van een video op een belangrijk moment met een relevante meerkeuzevraag.

Videocasussen Psychosociaal Redeneren

In het ziekenhuis wordt gefocust op het onderzoeken van lichamelijke klachten van patiënten, het stellen van een diagnose en het behandelen van klachten. Maar hoe gaat het verder met de patiënten, nadat zij uit het ziekenhuis zijn ontslagen? In de videocasussen Psychosociaal Redeneren vertellen patiënten uitgebreid over hun ziektebeeld. Begrijpen hoe zij hun ziektebeeld ervaren, verandert de wijze waarop zorgprofessionals hun klachten in de klinische fase benaderen. Wat ons betreft een must!