Meld je aan voor de nieuwsbriefAanmelden

Digitaal lesmateriaal voor ondersteunend IC-personeel

ExpertCollege houdt zich actief bezig met het opleiden van zorgprofessionals voor het assisteren bij de zorg op de intensive care (IC). Ons digitaal onderwijs is een aanvulling op en een versterking van de scholing van ondersteunend IC-personeel. Met onze nieuwste e-learningbibliotheek ‘Opschaling IC-capaciteit’ leren gebruikers met behulp van e-learningmodulen, videoscenario’s, video’s en skilltrainers de benodigde kennis en vaardigheden om te kunnen assisteren op de IC. Dit nieuwe pakket biedt een goede basis voor een totaal scholingsplan dat ziekenhuizen kunnen inzetten om hun IC-capaciteit snel uit te breiden.

Een CZO-geaccrediteerde Basis Acute Zorg (BAZ)-opleiding en Verpleegkundige Vervolgopleidingen (VVO’s) Acute Zorg zijn te volgen aan ons opleidingsinstituut, het ExpertCollege-Nightingale Instituut.

 

Subsidieregeling ‘Opschaling curatieve zorg COVID-19’

De subsidieregeling ‘Opschaling curatieve zorg COVID-19’ subsidieert de opschaling van de IC-capaciteit en klinische capaciteit in ziekenhuizen voor de behandeling van COVID-19-patiënten. In de presentatie van het ministerie van VWS worden de onderdelen van de subsidieaanvraag verduidelijkt. Ons aanvullende digitale onderwijs voor de scholing van ondersteunend IC-personeel én onze BAZ- en VVO’s Acute Zorg passen binnen de afspraken tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) en het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) over het opschalingsplan COVID-19.

 

Wil je meer weten over ons pakket, de opleidingen of wil je graag hulp bij het aanvragen van de subsidie? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Neem contact op

Over ExpertCollege

ExpertCollege is in 2003 opgericht en lanceerde haar eerste e-learningmodule in 2004: ‘e-Xpert: Triage: NTS’. In de module wordt de leidraad van verschillende ingangsklachten doorlopen. Aan de hand van oefeningen, casuïstiek uit de praktijk en achtergrondinformatie wordt de cursist volledig opgeleid in triëren. Na deze eerste module volgden er meer dan 1000.

In 2011 startten we met bij- en nascholing. We richtten een opleidingsinstituut op: het ExpertCollege Nightingale-Instituut (ENI). We hebben verschillende samenwerkingspartners: InfoLearn, DEUS en OK Visie en in de tussentijd hebben wij hard gewerkt aan ExpertFolio, OK Leerplein en ExpertBuddy. We hebben een gigantische groei doorgemaakt en zijn op dit moment aangesloten bij 300 (zorg)instellingen en 125 scholen.

Neem contact op

Wil je meer weten over ons pakket, de opleidingen of wil je graag hulp bij het aanvragen van de subsidie? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Neem contact op