Invoering kwalificatiedossiers Verzorgende IG- en Mbo-verpleegkundige

Na een eerdere periode van onzekerheid heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap toch besloten de nieuwe zorgdossiers per schooljaar 2020-2021 in werking te laten treden. Het belang van het goed voorbereiden van studenten op de arbeidsmarkt was hierbij doorslaggevend. De opleiding mag in het nieuwe schooljaar nog starten met het huidige curriculum, maar na een half schooljaar óf per 1 februari 2021 moet zij zijn overgestapt op het nieuwe curriculum. Dit gaat extra inspanningen van de onderwijsteams vragen en wij helpen dan ook graag bij de implementatie van de nieuwe kwalificatiedossiers.

We hebben het volledige aanbod voor de opleidingen voorbereid op de komende veranderingen. Hierbij bieden we de vernieuwde verantwoording van ons aanbod aan op basis van de nieuwe kwalificatiedossiers. De CanMEDS-rollen en bijbehorende werkprocessen zijn volledig uitgeschreven en gelinkt naar de modulen uit onze complete curricula voor de opleidingen, zie kwalificatiedossiervp.expertcollege.com.

Daarnaast blijven we het aanbod gebaseerd op de huidige kwalificatiedossiers aanbieden. Je kunt dus gebruikmaken van het lesmateriaal gebaseerd op het huidige (KD2016) én het nieuwe (KD2020) kwalificatiedossier. Op deze manier kun je zelf kiezen of je aan het begin van het schooljaar wilt overstappen op de nieuwe kwalificatiedossiers, of later.

Neem voor meer informatie of een telefonisch- of videogesprek contact met ons op via info@expertcollege.com

Naar kwalificatiedossiers