Meld je aan voor de nieuwsbriefAanmelden
Samenwerking met ROC MN | ExpertCollege

Categorie: E-learningmodules, Hoger onderwijs, Nieuws

Tags: Mbo & hbo

ExpertCollege en ROC Midden Nederland starten veelbelovende samenwerking

ExpertCollege en ROC Midden Nederland (ROC MN) zijn op 16 maart 2021 een officiële samenwerking aangegaan. Samen gaan zij de komende vijf jaar werken aan de ontwikkeling van het meest effectieve en innovatieve onderwijs. ROC MN verzorgt middelbaar beroepsonderwijs (mbo), voortgezet algemeen volwassenonderwijs (vavo) en bedrijfsopleidingen. ExpertCollege biedt online lesmateriaal voor (onder meer) mbo- en hbo-opleidingen Zorg & Welzijn. ROC MN gaat helpen bij de invulling van de interactieve werkopdrachten van ExpertCollege met zijn bestaande onderwijsmateriaal. Ook worden vele videocasussen opgenomen.

Het Gezondheidszorg College is één van de grootste colleges van ROC MN en leidt studenten onder meer op tot verpleegkundigen, verzorgenden en dokters-, tandarts- en apothekersassistenten. Deze opleidingen zijn gestart of starten met een modulair curriculum, waardoor veel flexibiliteit ontstaat voor studenten. ROC MN stelt zijn onderwijsmateriaal ter beschikking aan ExpertCollege, zodat het aangevuld kan worden met videocasuïstiek en interactieve werkopdrachten.

Wies ter Veld, ExpertCollege: “ROC MN is een roc met een duidelijke visie op persoonsgericht en modulair onderwijs. Al snel bleek de visie op onderwijs en het maken van praktijkgerichte leercontent overeen te komen. De mogelijkheden op het gebied van onderwijsinnovatie zijn oneindig. Samen gaan we hierin de juiste keuzes maken, om de student – én de toekomstige zorgprofessional – goed voor te bereiden op ‘de zorg van morgen’.”
Jos van der Eijk, ROC Midden NL: “Het veranderende zorglandschap vereist flexibiliteit en wendbaarheid van onderwijsontwikkelaars, docenten en studenten. ExpertCollege en ROC MN versterken elkaar en we zijn ervan overtuigd dat door de inzet van elkaars specifieke expertise we iets heel moois gaan neerzetten.”

Over ExpertCollege

ExpertCollege is gespecialiseerd in online educatie voor de zorg. Met unieke software ontwikkelt zij e-learning, waarmee scholing op een effectieve manier wordt vormgegeven. Als organisatie loopt ExpertCollege voorop in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van educatie. Door de inzet van vele experts op het gebied van medische kennis, grafisch ontwerpers en software designers is zij inmiddels een van de grootste aanbieders in Nederland en Vlaanderen én is ze bezig aan een opmars zowel binnen als buiten Europa.
Naast e-learning voor de zorgsector biedt ExpertCollege ook een online portfolio, praktijktrainingen en gespecialiseerde medische opleidingen aan.

Over ROC MN

ROC MN verzorgt met 1.750 medewerkers het onderwijs voor ongeveer 18.000 studenten. Het onderwijsaanbod is ondergebracht bij dertien mbo-colleges, het VAVO Lyceum en bedrijfsopleidingen met locaties in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein. ROC MN gaat voor het succes van zijn studenten. Aan dat succes wordt gewerkt met gemeenten, werkgevers, (koepel)organisaties, onderwijsinstanties en maatschappelijke instanties én de studenten zelf, zodat het onderwijs goed aansluit op de beroepspraktijk van nu en morgen. Samen met zijn partners werkt ROC MN aan impactvolle uitdagingen op het gebied van energietransitie, gezondheid, duurzaam en circulair bouwen, techniek, mobiliteit en ict. Op drie pijlers wordt ingezet: studentsucces, arbeidsmarktsucces en organisatiesucces. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Meer blogartikelen

Avatar

Inge Brons

Marketeer

Als marketeer bij ExpertCollege zorg ik ervoor dat onze producten en diensten bij de juiste mensen onder de aandacht komen.

Laat je gegevens achter, dan ik neem contact met je op.

Related Posts